Mosty - Gesharim 2013 v rockovom duchu

08.10.2013 Liptovský Mikuláš

08.10.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Spájanie tradičného so súčasným bude opäť nosnou myšlienkou tohtoročného koncertu MOSTY - GESHARIM v liptovskomikulášskej židovskej synagóge. Aj tento rok bude premosťovať najmä hudba v podaní interpretov z krajín Vyšegrádskej štvorky. Na dvadsiatom druhom ročníku podujatia vystúpia známe mená slovenského, českého, poľského a maďarského rocku či jazz-rocku.
Podujatie pripravuje mesto Liptovský Mikuláš v spolupráci s Rozhlasom a televíziou Slovenska od roku 1991. V priestoroch jednej z posledných spomienok na židovskú kultúru v Liptovskom Mikuláši sa v stredu 9. októbra od 19:30 h predstavia Marián Varga a jeho Collegium Musicum, ktoré budú sprevádzať známi slovenskí hudobníci Martin Valihora, Fedor Frešo a Oskar Rózsa so spevákom Pavlom Hammelom.
Poľskú stranu Mostov zastúpi uznávaný multiinštrumentalista, spevák a skladateľ rockovej hudby Jószef Szkrzek s kapelou SBB, ktorej história siaha do roku 1971. Vo svojej tvorbe sa venujú prioritne blues a jazz-rocku či progresívnemu rocku. Radim Hladík a Vladimír Mišík sú známou súčasťou zoskupenia Blue Effeck group, ktorá zdobí českú hudobnú scénu svojim progresívnym rockom už od roku 1968. Štvorlístok účinkujúcich v neposlednom rade uzatvorí maďarský Lokomotiv GT s lídrom Jánosom Soltim.
Záznam z koncertu prevezme pod svoje krídla Rozhlas a televízia Slovenska. Odvysielaný bude tradične v predvianočnom období.

Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu MsÚ
 

Vyberte región